PASS OCH VISUM
Alla som reser måste ha ett giltigt pass.  Kontrollera att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter aktuellt hemresedatum samt att ingen sida i passet på något sätt är skadad. Ett pass som är trasigt är inte giltigt. För ytterligare frågor om pass, kontakta pass- alternativt polismyndigheten i din kommun. Beyond Padel Trips ansvarar ej för följderna om resenär ej har giltigt pass eller visum. Enligt EU-direktiv har Sverige infört krav på ID-kontroll av passagerare också vid incheckning och ombordstigning på planet. Detta för att säkerställa att en passagerare som har checkat in bagage också medföljer på flygningen. Kravet gäller samtliga utrikes avgångar. Godkända ID-handlingar är pass, körkort och SIS märkta ID-kort.

ANKOMST OCH TRANSFER
När ni har landat på flygplatsen hämtar ni ert bagage på bagagebandet. Vid vissa flygplatser levereras specialbagage vid ett större bagageband i bagagehallen. Håll utkik efter skyltar eller fråga personal i bagagehallen. När allt bagage är uthämtat beger ni er ut i ankomsthallen. När alla resenärer har kommit ut till transporten är det dags att åka till destinationen. En chaufför väntar med en igenkännande skylt.

BAGAGE
I samtliga våra resor ingår minst ett incheckat bagage och ett handbagage. Eventuella skillnader förekommer beroende på flygbolag. Ni får all denna informationen via ert flygdokument som skickas ut via e-post eller via en av våra kontaktpersoner innan avresa.
 Är namnet felstavat vid bokningstillfället så är det resenärens ansvar att betala namnändringskostnaden mellan 500-1000 kr beroende på flygbolagets extra avgift. Den förhöjda anmälningsavgiften skall vara oss tillhanda innan flygbiljetten kan bekräftas och skickas till resenär.

HEMRESA
Innan det är dags för hemresa finns det några saker att tänka på:
• Kontrollera ordentligt att du inte har lämnat kvar några saker på rummet.
• Placera pass och biljetter så att de är lättillgängliga.
• Betala gärna din slutnota kvällen innan. Då slipper du stressen när alla resenärer skall checka ut samtidigt
• Bär bagaget till lobbyn och placera det i hotellets bagagerum.
• Var i god tid till transferbussen.
Om ni får hjälp med bagaget, var noga med att kontrollera att ditt bagage har lastats i och ur bussen.
Incheckning på hotellet
Generellt gäller följande:
• Lämna över ditt pass till hotellreceptionisten som tar en kopia på detta.
• Fyll i blanketten för incheckning.
• Lämna över kreditkort som garanti för betalning av slutnota. Hotellet kan i vissa fall reservera ett belopp på kortet som släpps när slutnotan är betald.
Enligt internationella hotellbestämmelser sker gästbyte kl 12.00 men ibland även tidigare. Därefter måste städerskorna få en chans att iordningställa rummen. Detta gäller även om du avreser på kvällen eller natten. Ibland måste du själv ta ansvar för ditt bagage. Enligt samma regler kan inte ankommande gäster förvänta sig att få tillgång till sitt rum förrän kl 15.00 på ankomstdagen. På avresedagen kan hotellet, i mån av tillgång, erbjuda ett gemensamt rum för ombyte, vila och dusch, till de hemresande resenärerna.

SJUKDOM OCH OLYCKSFALL
Kontakta alltid läkare för att erhålla läkarintyg på att ni varit sängliggande eller ej haft möjlighet att delta på träningar. Detta krävs för att ni ska kunna erhålla ersättning från ert försäkringsbolag. Skulle sjukdom innebära att man behöver hemtransport, är det ditt försäkringsbolag som hanterar detta. Ta gärna med dig ditt försäkringsnummer om olyckan skulle inträffa.